2017-10-06

v.40



Vi börjar med en brainbreak:
Vi skulle dansa samtidigt som vi uttryckte en känsla, tex förvånad. 


SO:
Vi har arbetat med västra Europa. Efter att ha sett en film om området och haft genomgång så fick alla välja ett land i västra Europa som de vill ta rea på mer om. Till sin hjälp hade de en text (välj om du vill lyssna eller läsa) och en stödmall där viktiga begrepp stod. Begreppen handlar om landets kultur - och naturgeografi. 
När stödmallen var ifylld skrev eleverna en varsin faktatext om sitt land. De fick välja om de ville skriva den för hand eller på dator. 
Vi är inte riktigt färdiga med uppgiften så vi fortsätter nästa vecka. 


Bild: 

Nu är vi klara med graffiti. Vi har testat överlappningar, ljus, skugga och arbetat med kontrasta färger.
Resultatet blev ett collage. Nästa vecka ägnar vi åt andra sätt att göra bokstavsbilder och texta.




Engelska: 
Vi har denna vecka tränat på have got och has got och tränat på att fråga vad saker kostar. Vi tränade hörförståelse och läsförståelse (readtheory). 
Nästa vecka ska vi träna på plural. Jag lägger ut en liten pluralfilm under engelskafliken om någon vill få lite förförståelse. 

Idrott: 
I torsdags provade vi på två nya stafetter. Skoj!



NO:
Fysik
Vitt ljus består av regnbågens alla färger! Det fick vi se när vi gjorde "färgsnurror". Ibland var det lite svårt att få fart på snurran. De flesta lyckades och då såg vi bara vitt...
Vi såg en film om ögat och hur vi ser bilder. Tänka sig! Bilderna kommer in ögat och avbildas upp och ner och sedan vänds de rätt igen ...fantastiskt !


Våra bidrag till tävlingen Kartongmatchen finns nu uppsatta på COOP!
Gå gärna dit och kolla!










Matematik
Logix-spelet blev en succé i torsdags. Vi har tränat på logiskt tänkande och använt uteslutningsmetoden när vi löste uppgifterna.
Samarbete och koncentration var också våra mål.




Svenska (skriva)
Vi har jobbat med massor av mumsiga recept tillsammans och nu avslutar vi ett område som handlar om instruerande texter. Vi börjar skriva egna instruktioner och tänker på alla regler som vi har lärt oss. 
Svenska (läsa)
Vi har fortsatt att träna på att läsa och förstå det vi läser. Den här veckan tränade vi också på att läsa högt i par. Vi har snart läst ut "Percys magiska gymnastikskor". 



Nästa vecka:

Måndag: steget före, multitest matte
Tisdag: idrott inne
Onsdag: Läsläxan
Torsdag: idrott inne
Fredag: glosläxa