2017-03-03

v.9

Under SO-lektionerna förra veckan pratade vi om vad man ska tänka på att säga till varandra ofta. Här är resultatet som våra fantastiska barn kom fram till tillsammans.



SVENSKA:
Vi har fortsatt skriva på  första kapitlet av "Monstret". Alla hade fått feedback av mig som de bearbetade. Sedan fick de som blev färdiga ge varandra kamratfeedback utifrån "två stjärnor och en önskan". De skulle plocka fram två bra saker med kapitlet de läst och sedan ge ett förslag på hur det kunde förbättras.
Efter detta satte de sig och bearbetade sin egen text igen.
Under fredagslektionen hade vi genomgång på kapitel 2 - Rädslan.

Om någon varit borta eller vill arbeta hemma med sin roman kan man hitta stödmallen för varje kapitel här på bloggen. Gå in på fliken svenska.
SVENSKA GRAMMATIK: Vi pratade om ord...Ordkunskap ...och sökte svar i ordböcker.


SO:
VI fick lära oss om samerna, samernas religion och så fick vi höra två samiska sagor. Först var det samernas skapelseberättelse. Sedan fick alla välja en egen samisk berättelse från Magiska skrinet (Sveriges radio). Man lyssnade på den på Ipaden och arbetade med förståelsefrågor under tiden.

Efter lovet startar vi upp ett längre arbete om Medeltiden.

Vi lyssnar på samiska sagor.

Full koncentration

MATTE:
Vi avslutar denna vecka området BRÅK.
Här spelar vi bråkspel. Vi arbetade även utifrån diagnosen som gjordes i fredags och så spelade vi bråkspel på bingel. Det finns så många olika sätt att lära sig/träna bråk.


BILD:
Efter att ha tränat förra veckan satte vi igång med den" riktiga "teckningen. Den här gången gick det mycket lättare. Resultaten kommer att visas framöver. Somliga tyckte detta var så kul så man gjorde fler på fri bild. Bra att träna flera gånger...

ENGELSKA: Vi repeterade inför provet vecka 12. Sedan lyssnade vi på unit 17 som handlade om andra länder. I live in Sweden, I am Swedish... o s v




IDROTT:

I onsdags på idrotten värmde vi upp med en mattlek. Det gällde att, i grupper, skydda sig mot de personer som jagade med boll. Till skydd hade man mattor. Den som blev träffade bytte och blev jagare.
Efter det tränade vi styrka med hjälp av en kortlek.
Vi delades upp i grupper och varje förste person i laget sprang fram, tog ett kort och fick göra någon styrkeövning - vilken berodde på färg på kortet, och antal berodde på vilken valör på kortet man fick.



Nu tar vi SPORTLOV.  Ha ett jättehärligt lov. Ta sovmorgon, var ute i snön och ha skoj, skratta, mys - och kanske läs en stund varje dag :).

Vi ses igen måndag vecka 11. 
Då är Elisabeth ledig i två dagar men Anna och Sasha håller ställningarna.
På torsdagen börjar vi våra veckor i Brygganprojektet, med dans och drama.