2016-09-16

v.37

I onsdags sprang vi Skoljoggen. 
Vi börjar med två filmer och några bilder från den morgonen. 
                                  

                                  


På måndag kommer Anton tillbaka från sin sjukhusvistelse efter att han fått reda på att han fått diabetes. Idag läste vi tillsammans en serie som handlar om diabetes så att alla ska ha lite kunskap om sjukdomen när Anton är tillbaka. Alla längtar efter honom! 



Sveriges geografi: 
Vi fortsatte att se Geografens testamente den här veckan. Då handlade avsnittet om Sveriges slätter. Vi fick lära oss vad en slätt är, var några av Sveriges slätter ligger och vad man odlar på olika slätter.

Svenska: 
När vi hade läsförståelsestrategi-timmen denna vecka fick vi träna på att använda reportern när vi läste en faktatext om Sveriges delar.
Vi tränade på att använda ett VÖL-diagram för att fundera vad vi VET om Sveriges delar, vad vi ÖNSKAR veta när vi läser en text och vad vi LÄRT oss när vi läst texten.






Matte:
Vi jobbar vidare med de fyra räknesätten. Den här veckan har vi fortsatt repetera viktiga begrepp, tex faktor, differens, nämnare, täljare, summa och produkt.
Vi spelade ett spel (elefantspelet) där vi tränade detta.
Vi har tränat på att använda prioriteringsregeln - det verkar alla ha bra koll på :).

Idag (fredag) kommer första multiplikationsläxan hem. Det är tabell 3 och 4 som ska tränas. Vi kommer att träna tabellerna i början av varje mattelektion också.

Vi tränar på att använda prioriteringsregeln och parenteser genom att slå tärningar. Ett bra sätt att se om reglerna sitter :). 


Elefantspel och EPA

Bild:
Vi är med i en tävling där vi ska rita och färglägga en uppfinning som ska motverka ett miljöproblem.




Föräldramöte: I onsdags hade vi föräldramöte. Vi är på gång att maila hem sammanfattning av mötet inom kort.

Tips på sida på internet för att träna ENGELSKA ligger nu som länk på bloggen. Den heter Övningsmästaren.



NÄSTA VECKA:

Anna ledig torsdag och fredag. Malin tar Annas lektioner.

Läsläxan delas ut på måndag. Den har eleverna måndag - måndag. Den kommer hem i en plastficka som innehåller bok, skrivhäfte och infoblad.

Matteläxa till fredag (multiplikationstabellen)

Engelska glosor till fredag.