2017-11-17

v.46

Engelska: 

Den här veckan har vi tränat på att uttala alfabetets bokstäver och vad olika yrken heter. Under tisdagens och torsdagens lektionen tränade vi mycket på att prata engelska. Då gjorde vi övningar kring olika yrken och bokstäverna. 
Under fredagens lektionen såg vi andra avsnittet av Max´s movie. Veckans glosor är tagna från detta avsnitt. 
Nästa vecka ska vi arbeta med kartläggningar i Tummen upp för att se vad vi ska "lägga krutet på" de sista veckorna av höstterminen. Vi ska arbeta med att LÄSA, SKRIVA och TALA. 


EQ/svenska:

Vi har fortsatt att prata om hur man ska vara mot varandra - både på nätet och i verkligheten. Vi har pratat om att man inte ska skriva oschyssta saker till varandra på tex Snapchat och vad man kan göra om någon gör det. Det kommer fram så många kloka tankar och funderingar...men vi vet också att trots att alla vet allt detta, så kan det vara svårt att följa. 
Vi fortsätter någon vecka till med att prata om, och göra övningar, kring nätvett. 




Historia (Vasatiden):

Vi kan nu avsluta Geografiområdet. Jag var imponerad av elevernas engagemang och resultat vid testet på Europas namngeografi - härligt jobbat! :)

Så startade vi upp arbetet med Vasatiden. Vi har bland annat pratat om Stockholms blodbad - en av orsakerna till att vi under 1520-talet går in i tidsepoken. Be gärna eleverna berätta :).
Nästa vecka ska vi få lära oss mer om hur det går till när Gustav Vasa blir kung i Sverige. Vi ska även träna på att analysera olika historiska källor, utifrån tre texter om Stockholms blodbad.

Här kan ni läsa om vad vi ska lära oss, hur vi ska arbeta och vad jag bedömer/vad eleverna ska lära sig:
LPP och matris

Nästa vecka: 

Vi fortsätter med utvecklingssamtalen.

Måndag:  steget före, multitest matte
Tisdag: idrott (Malin innevecka på lärarutbildningen - Stefan jobbar för henne)
Onsdag:
Torsdag: idrott (Malin innevecka - Stefan jobbar för henne)
Fredag: glosor