2017-11-10

v.46


Brygganprojektet:

Vi hade en heldag med dans, drama, rytm och musik. 
Willson lärde oss streetdance, Anders hjälpte oss skriva en egen låt och sedan spela in den - coolt!, hos Olle testade vi på att trumma olika rytmer på trummor och hos Linda, Thomas och Anna hade vi dramaövningar. 







Idrott:

Vi gjorde först en plankstafett sedan lekte vi zombiesmyg.



Svenska: 
Vi arbetar med internet och hur man ska vara mot varandra där. 
Första passet funderade vi kring vilka sociala medier vi använder och vad som är bra/inte bra med sociala medier. Vi arbetade i grupper enligt en modell som kallas "mötas i mitten". Alla tänker först själv i ytterkanterna av papperet, sedan pratar man i gruppen och berättar vad man skrivit. Gruppen samlar sedan allas tankar i mitten. 


Andra passet gjorde vi en övning om medievanor. Det blev en hel del prat kring vad föräldrar gör på nätet och hur mycket de vet/barnen vill att de ska veta, om det de gör på nätet. 
Vi läste en text om Klantiga Gunnarsson, en gammal man som får en dator av sina barnbarn - och som verkligen behöver lära sig hur man ska bete sig på nätet. Eleverna skrev ner tips till Gunnarsson. 


Kemi: Vi repeterade området Syror och baser. Tillsammans skrev vi fullständiga svar på frågorna i arbetsboken. Nästa vecka ska vi göra kartläggning / diagnos i Tummen upp.


Geografi:
Vi har arbetat klart med våra länder i Europa. Några har redovisat sina länder. Andra har valt att lämna in sina arbeten till Anna för bedömning. 
På måndag är det dags för test på Europas namngeografi och efter det ska vi påbörja nästa arbetsområde: Historia - Vasatiden. 



Vi i femman:

Det var spännande att få vara med i första Vi i femman. En hel del kluriga frågor var det. 

Koncentrerade elever lyssnar och ser på Rickard Olsson. 

På rasten har vi bland annat lekt FÄRGDUELLEN.

Svenska:
Här gör vi charader som vi visar för varandra på svenska. Eleverna skriver ner och analyserar meningar som andra avbildar. Vi tränar på lära oss ordklasserna substantiv, adjektiv och verb. 





NÄSTA VECKA:

Vi fortsätter med utvecklingssamtalen!

måndag: Europaprov, multitest, Steget före
tisdag: idrott
onsdag: Anna och Victoria på RUN-konferens,  namn på vikarier på gång...
torsdag: idrott
fredag: engelska glosor