2017-05-19

v.20

Vi har pratat om vad som menas med arbetsro och vad vi ska tänka på i klassen för att det ska vara arbetsro. Här ser ni en samling av barnens tankar...




Geografi:
Vi har smygstartat upp vårt sista område inom SOn. Vi ser Geografens testamente - Norden. Ett jättebra och spännande sätt att lära sig mer om Nordens länder.
Än så länge har Holger och Mortensen varit i  Norge och Danmark men i dagens avsnitt rörde de sig genom de finländska djupa barrskogarna. Vi har lärt bland annat oss om slätter, Köpenhamn, fjordar, fjäll, Nordkap och Svalbard.
Efter varje avsnitt fylls en tankekarta om varje land i Norden i med sådant vi lärt oss. Nu ser vi fram emot att få fylla tankekartorna om Finland och Island också :).






Vi fick årets första riktigt varma, härliga dag med sommarkänsla i veckan. Då var det sprudlande aktivitet på skolgården. Här ser ni några exempel:
limbo

tagenlek, twist och markpingis


 Bild:
Vi gjorde färdigt olika bildprojekt. Några elever fick(om de ville) en klippdocka att designa kläder till. Bilder på våra fina 3-dbilder kommer nästa vecka.



Engelska: 
Vi jobbade med some och any. Vi fick även se engelska folksagor och lära oss om Storbritanniens människor och kultur. Hur bor de, vad är vanligt att de äter o s v .



Historia:
Avslutande arbetet om medeltiden handlar om att göra en fördjupning inom något område som har med medeltiden att göra. Eleverna har själva fått välja om de vill jobba i par eller ensam, vad de ska ta reda på mer om, hur de ska söka fakta och hur de ska redovisa vad de lärt dig. 
Här nedanför ser vi en salig blandning av arbetet: 
Det skapas trailers, spelas in filmer, görs egna GOTDs, collage osv. 
Det är härligt att se alla elevers aktivitet och lust att lära sig nya saker. 

trailers, film: intervju, faktatexter...

trailers,GOTD,  intervjuer, collage...

Matte:
På matten har vi arbetat med tiotusental och hundratusental denna vecka. VI har haft genomgångar och arbetat i boken. På tisdagens lektion hade vi vår sista programmeringstimme. Eleverna får gärna gå in hemma eller när de har tid över här på skolan och klura mer på www.EdQu.se.




Nästa vecka:

Måndag:
Inget Steget före.
Idrott ute - ta med idrottskläder och ombyte

Tisdag:
dansföreställning på Medborgarhuset
Norrdans
The dark horse

Onsdag: 
Idrott ute - ta med idrottskläder och ombyte.

Torsdag - fredag: 
Lov