2017-04-28

v.17

Svenska: 
Vi skriver nu på kapitel 6 i vårt skrivprojekt Monstret. Kapitlet heter Blandningen. Vi närmar oss den rafflande avslutningen. Den här veckan tränade vi på att skriva ett recept.

Matte:
Vi har tränat på att omvandla längdenheter och på att mäta.
Vi spelade ett spel, hade genomgångar, arbetade med uppgifter och hade utematte. Då var vi ute på skolgården och uppskattade/mätte längder.
Bildresultat för vikt och volym

mattespel
utematte

På tisdagar på mattelektionerna arbetar vi med programmering. Vi tränar på att koda. Det är klurigt och roligt. Man måste verkligen tänka matematiskt och logiskt. 
Lägg till bildtext

Polisbesök:
Vi hade ett spännande besök av två poliser.
De pratade om vad som kan hända om man inte följer lagar och regler, om man kränker varandra och slåss. De berättade om sina arbetsuppgifter och visade sin utrustning.

Slöjdworkshop:
Vi var till biblioteket och fick en rundvandring på den utställning som finns där just nu. Efter rundvandringen gick vi ner i källaren på bibblan och fick skapa själva. Temat var pins och medaljer.

Se artikel i ST


 Teknik:
ÄNTLIGEN! Vi fick lära oss grunderna i att använda Lego Education. Vi började med de enkla mekanismerna: hävstången, kilen, hjulet, blocket, lutande planet och skruven. Alla tyckte det var jätteroligt.




Nästa vecka: 

Måndag: LOV

Tisdag:  
Utvecklingssamtalen börjar
Läsläxan lämnas in och ny lämnas ut.

Onsdag: 
Öppet hus 17-19, se hemskick på mail eller papper