2017-04-09

v.14

Den här veckan har tuffat på som vanligt. Vi gjorde vårt sista pass med Brygganprojektet i torsdags och tackar alla inblandade för ett roligt projekt. 

SV:
Vi fortsatte att skriva på vår berättelse om monstret. I kapitel 5 ska eleverna träna på att skriva en faktatext samtidigt som de såklart tränar övriga kunskapskrav för skrivandet. Vid genomgången idag visade de att de har bra koll på hur en faktatext ska byggas upp. 

MA: 
I början av veckan kollade vi vad vi lärt oss om decimaltal. Vi gjorde "Vad har jag lärt mig?". Utifrån resultatet arbetar nu alla med olika saker beroende på hur diagnosen gick. 



Vi lekte en lek idag när vi hade lite tid över: "mänskligt" memory. Det var riktigt skoj! 


NO: 'Vi gjorde experiment med magneter. Ibland så funkade det inte som vi trodde att det skulle göra men det var spännande och intressant ändå. Vi tränade på att dokumentera våra experiment efter en stödmall och det fick vi mycket beröm för!!!

BILD: 
Titta vilka fina påsktuppar eleverna gjort :).

Full aktivitet!


NO: Fler experiment. Punkt 1 är att läsa igenom instruktionen mycket noga.



NO: Elisabeth visade tillsammans med Filip och Arvid hur en startmotor fungerar. Lika poler i magneterna repellerar varandra och spolen(Elisabeth) åker runt,runt...




ENGELSKA:
Vi tränade på högläsning i par.


Nästa vecka:

Måndag
Vi startat måndagen med att prata om det hemska som hände i fredags i Stockholm. 

Vi startar så smått upp nästa kapitel inom matematiken som handlar om vikt, volym och längd. Den här veckan kommer vi  att prata om, och träna på,  de olika begrepp kapitlet handlar om. 

Ta med läsläxan! Vi har nu läst ut boken så den ska lämnas in. 
Det kommer ingen ny läsläxa före påsklovet. Efter påsklovet kommer läsläxan att handla om att läsa faktatexter (utifrån det vi läser om på SO-lektionerna).

Steget före 13.00-14.00

Torsdag
Vi går på Medborgarhuset och ser på en film på morgonen.  Den heter "Havets sång". 
Engelskaläxa 

Fredag:
Påsklov!